Google+

Falling Skies – 3×09 “Journey to Xibalba”

Leave a comment

August 9, 2013 by Indru


vlcsnap-00007 (2)

Băi Masoane, da’ urâți mai sunteți voi, oamenii!

Xibalba vine din Mayașă, și se referă la un fel de Lume-de-Dincolo. Deci titlul semnifică un fel de „apropiere de moarte”, dacă vreți, deși mie tot a baba-oarba îmi sună.

Da, în episodul ăsta era gata-gata s-o mierlească de tot și Volmii și oamenii. A fost cel mai apocaliptic post-apocaliptic moment din istoria serialelor post-apocaliptice. Dar a fost și episodul în care au depistat-o pe Lourdes, și au expus-o drept ce era de fapt: spioana!

Evident, Tom o expune, după ce vine grațios de la Boston la Charleston, cu barca – pe care i-o dă lui Pope. Acesta devine probabil singurul aviator cu nume de suveran pontif care conduce o barcă.

vlcsnap-00009

Să nu mă deranjeze nimeni. Intru să votez.

Conform datelor sugerate (mai mult sau mai puțin accidental) chiar de Lourdes, Alexis și Anne ar fi moarte „pi buni”. Eu n-am văzut încă episodul 10 în clipa în care scriu chestiile astea, dar parcă n-aș crede. Prea s-a făcut atâta tam-tam în jurul „extraterestrei” Alexis ca să nu aflăm și noi ce e cu ea de fapt.

Ce s-a întâmplat de fapt în episod? Lourdes a aruncat în aer tot ce-a prins, motiv pentru care a fost și ea prinsă la rândul ei. Hal și Maggie au fost prinși sub dărâmături, suferind de lipsă de oxigen până la un punct.

Ben și Matt i-au descoperit, iar Tom și doctorul care l-a jucat pe Wilson în House au aruncat în aer un perete cu arma lui Lourdes. The alien thingie saves the day again. 🙂

vlcsnap-00011

Întâlnire de gradul MCMLXVIII

Cochise s-a regenerat (al 13-lea Doctor?) și i-a mărturisit lui Tom că arma aia big fucking huge care se presupune că poate învinge Espheni e intactă, dar că e inaccesibilă datorită faptului că e sub ruine.

Urmează să fie scoasă în episodul următor. (Bănuiesc)

Aparent Volmii sunt buni. Pe bune și fără pic de îndoială. I-am suspectat cât i-am suspectat, dar acum sunt cu ei. Poate și pentru simplul fapt că oamenii n-au altă speranță decât pe ei. Parcă Weaver spusese ceva de genul ăsta la un moment dat. Decât fără niciun ajutor în fața Esphenilor, mai bine să încercăm să fructificăm orice șansă ni se oferă.

Rămâne însă întrebarea de baraj: cine o „repară” pe Lourdes? Ne trebuie din nou chestia aia care a scos viermele din Hal? Sau se va face altfel? Rebel Skitters, save the day!

Va urma… Stay tuned că vine recenzia la episodul 10.

Indru, The Writer

Valar Morghulis!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 191 other followers

Altex – Oferte

Categories

Blog Stats

  • 32,259 hits
%d bloggers like this: