Google+

Game of Thrones – 3×06 “The Climb”

4

May 8, 2013 by Indru


GoT Title Image

“Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb, they cling to the realm or the gods or love. Only the ladder is real. The climb is all there is.”

(Varys + Littlefinger)xMind=BLOWN!!!! (Teorema lui Indru, conform căreia întotdeauna produsul dintre mintea umană și suma abilităților filozofice ale lui Varys și Littlefinger este egal cu o tonă de explozibil plastic). Epic dialogue!

Revenind la schema lui Marius, cum îmi place mie să-i spun, sau „Tentative de a instrui în Taina de Gheață și Foc:

Awww... How cute! Show me duckface...

Awww… How cute! Show me duckface…

„Melisandre se duce la shopping după ciupercuțe otrăvitoare, mătrăgună și sânge de sorginte regală.”

NO! FOR THE FREAKIN THOUSAND TIME, SOMEONE SHOULD TELL THEM TO STOP FUCKING WITH OUR STORYLINE!!! THERE’S NO SUCH THING AS MELISANDRE GOING AFTER GENDRY. NEXT THING YOU KNOW, TYRION WILL GET PREGNANT! (I wouldn’t really exclude that option)

Joane, te ubec!

Joane, te ubec!

„Jon se apucă de alpinism și reușește să ajungă în vârf cu coardă cu tot (Ygritte).

Dacă și ea a ajuns într-un vârf săptămâna trecută (știm noi vârful cui), era cazul să ajungă și el. Bine că nu s-a rupt coarda, că vedeam Gazeta de Westeros titrând a doua zi: „Lui Jon Snow i se rupe”.
„Meera și Osha are like bitches battling over a bone.”

Who’s bone? Bran’s? 😀 Eu deja le ignor pe-alea, și-așa e plictisitor subplotul de mori, prefer o Daenerys sau un Tyrion oricând. 🙂

tumblr_m55znoGhed1qcv1rao1_r1_500

„Sansa e atat de naivă și dulce încât mă îngrețoșează, sper ca Tyrion să o aducă cu picioarele pe pământ, deși mai degrabă Pezevenghiul o să prefere altă modalitate de a folosi picioarele Sansei.”

Parcă Tyrion ar fi singurul. :)) Ce trebuie să fac ca să ajung Tyrion când mă fac mare? 😀 Apropo, actrița care o joacă pe Sansa a renunțat la școală. Cică nu e de ea, nu se înțelegea cu profesorii. Dacă renunțam de fiecare dată când nu mă înțelegeam cu un profesor aș fi fost analfabet acum. :))
„Tywin Lannister e cappo di tutti cappi și nici măcar trandafirul din Highgarden, Lady Olenna, nu are suficienți spini.”

Am citit „sâni” prima dată, eram like „WHAAA???”. În orice caz, suficienți spini ca să ce? Să-l înțepe? Hear me roar! I have a thorn in my side! 🙂

tumblr_mm5bohSMFk1rj6zu0o1_500
„Robb și clanul Tully pun la cale o nuntă care va schimba soarta războiului.”

Pe-asta ai nimerit-o perfect! Sunt fără cuvinte!
„Arya cu arcul și Joffrey cu arbaleta: cine este mai letal? Melisandre zice că asta mică, dar Ross parcă i-ar da câștig de cauză regelui.”

Să dea naiba dacă-mi aduc aminte de faza cu Joffrey. L-am văzut în episodul ăsta doar când vorbea Littlefinger de faza aia cu scara, și avea arbaleta în mână, dar s-a comutat repede pe Jon Snow și coarda, și nu mai țin minte exact ce făcea cu ea. În orice caz, ăștia de la HBO au încurcat sexele cu armele, că Marcu trăgea cu arcu’, și Aneta trăgea cu arbaleta. 😀

t1t2

„Littlefinger, într-un moment de superioritate tactică, îi dă șah păianjenului. Westeros nu e suficient de mare pentru amândoi, așa că: There can be only one.”

Am putea spune chiar „superioritate sintactică”, având în vedere că l-a făcut din vorbe. 😛 Dar nu și-a spus nici Varys ultimul cuvânt. Avem noi niște cadre surprinse cu camera ascunsă:

s1

s2

Acestea fiind zise mă bucur să fiu la zi cu serialul, și promit solemn că nu mai întârzii. Având în vedere că a trecut 1 mai, a trecut Paștele, acum sunt pus pe fapte cu forțe noi.

Recenziile în original (și cu spoilere istorice, adică paralele carte-film) le găsiți pe blogul meu, indruwriter.wordpress.com, alături de recenzii la cărți, filme, și Flash Fiction-uri (deocamdată). Am o nuvelă în lucru, o s-o postez și pe-aia în PDF la un moment dat. E-n engleză și e horror. Plus alte surprize. Stay Tuned! (Evident, sunt surprize și pentru mine deocamdată, având în vedere că încă nu m-am gândit la ele. :)) )

În caz că vă era dor de Alphas, l-am găsit pe Gary (Ryan Cartwright) pe net:

alphas

(evident își face de cap)

P.S.: Hristos a înviat!

Valar Morghulis! (da, știu, parcă nu-ți vine să pui cele două expresii una lângă alta :P)

Advertisements

4 thoughts on “Game of Thrones – 3×06 “The Climb”

 1. vladus says:

  Adevarat a inviat! Superba recenzie! Nu am cuvinte! Felicitari!

 2. maria.o says:

  mie una mi s-a parut interesanta devierea asta de la carti cu melisandre si arya(mult mai ok decat ce au facut sezonul trecut cu furtul dragonilor).si cam poti sa intelegi de unde au scos-o.daca il mai bagau si pe edric storm(bastardul de care facea melisandre rost in carti)ar fi fost inca un personaj cu rol nu prea important pentru cel putin 2 sezoane(avand in vedere ca si in carti apare putin).asa macar il mai pastreaza pe gendry prin peisaj in loc sa se descotoroseasca de el acum si sa-l aduca peste cine stie cate sezoane.

  • Indru says:

   That suddenly makes a lot of sense. 🙂 Da, e posibil să fi vrut ei ceva de genul ăsta, dar sper să nu afecteze plotul mare în vreun fel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 191 other followers

Altex – Oferte

Categories

Blog Stats

 • 32,259 hits
%d bloggers like this: