Google+

Game of Thrones – 3×03 “Walk of Punishment”

22

May 8, 2013 by Indru


Băi, Joane, da' rău mai faci la băutură băiatule...

Băi, Joane, da’ rău mai faci la băutură băiatule…

Din cauză că sunt în urmă cu recenziile, voi lua în considerare două elemente foarte importante în decursul episodului 3. Restul oricum nu prea are rost să le discut având în vedere că lucrurile deja s-au schimbat în serial, deci discuția nu-și are rostul.

Primul a fost discuția dintre Daenerys Targaryen, Barristan Selmy, și Jorah Mormont. Jorah îi spune lui Daenerys, contracarând cuvintele lui Ser Barristan, că, citez, „Rhaegar fought valiantly, Rhaegar fought nobly, and Rhaegar died.” Pe cât iubeam citatul ăsta, pe atât de frustrat am fost că l-au pocit. Detalii pe blogul meu, că-i cu spoilere istorice (comparație carte-film, de-aia de nu vă place). 😀

În original suna în felul următor: „Rhaegar fought valiantly, Rhaegar fought nobly, Rhaegar fought bravely. And Rhaegar died.” Observați punctul, primul punct. Pauza. Încărcătura pe care o pune acel punct pe ultima propoziție: „And Rhaegar died.” Toată frumusețea momentului (și a afirmației în sine) pălește prin pocirea acestei replici. Îi durea oare s-o lase așa? Pierdeau screen-time? Pentru mine, chestia asta intră la capitolul mari minusuri, la chestii care trebuiau neapărat luate din carte, distorsionând prin modificarea lor un aspect important al experienței Cântecului de Gheață și Foc.

Era, efectiv, singurul aspect din acest sezon pe care-l așteptam cu nerăbdare, să-l aud din gura lui Jorah. Și s-a fâsâit. Asta pe lângă faptul că în original i-l spunea în dormitorul ei, într-o discuție privată. 🙂 Mă rog, nu mai contează. Oricum tot în friendzone era. 100 de puncte de la Gryffindoor pentru chestia asta.

Daenerys vizitând platoul de filmare de la Spartacus, ofticată că producătorii l-au răstignit pe Gannicus.

Daenerys vizitând platoul de filmare de la Spartacus, ofticată că producătorii l-au răstignit pe Gannicus.

A doua fază foarte importantă a fost dusul lui Pod la curve. Tyrion și Bronn joacă rol de wingmani, inițial, ca mai apoi să devină discipoli ai unui maestru  al artei – Podrick Payne. Uite o chestie care nu era în carte făcută foarte bine în film, și care a dat un plus de savoare atmosferei.

Avem următoarea situație: Pod se întoarce cu tot cu „punguța cu doi bani”. Ce-a urmat? Avem aici „behind the scenes”-ul:

Tyrion: Ce-ai făcut măh? Iar ai cedat nervos?

Bronn: Îți dai seama ce varză e dacă au refuzat alea să facă sex pe bani cu el?

Pod: Ăăăă… au făcut sex cu mine.

Tyrion: Păi și… de ce mai ai banii?

Pod: N-au vrut să-i ia.

Bronn: Cum adică mă? Cât de proaste să fie?

Tyrion: Adică… au făcut sex cu tine și ți-au lăsat și banii?

Bronn se scarpină în cap:

Bronn: Să fiu al…

Pod: Da.

Tyrion: Stai un pic… Stai, nu pleca, stai așa. Uite, un scaun.

Bronn: Vrei un ceai ceva? Bere Alderaană?

Tyrion: Ești comod? Uite și-o pernă.

Bronn: Stai bine? O cafea? Ceva de mâncare?

Tyrion: Permite-mi să fac o plecăciune!

Oaleeeeiii.... Uite Groapa Marianei!

Oaleeeeiii…. Uite Groapa Marianei!

Pod: Păi… eu…

Bronn: Maestre…

Tyrion: …Geniule…

Bronn: …Boss-ule…

Tyrion: …Zeule…

Bronn: …Împărate Ceresc, Mângâietorule…

Tyrion: …Duhul Adev… Băăăăi, ți-am zis mă să nu mai citești din cartea de religie?

Bronn: …Amin! Acum spune-ne!

Pod: Păi… să vedeți… m-am dus eu acolo…

Bronn&Tyrion la unison: ALELUIAAAA!!!

Pod: …și eram îmbujorat tot…

Bronn: Îmbuci? Păi din start?

Tyrion: Îmbujorat băi cretinule!

Bronn: Cretină e sor’ta!

Tyrion: Îmi vine greu să te contrazic.

Oare dacă șutesc ceva de pe masă mă prinde cineva?

Oare dacă șutesc ceva de pe masă mă prinde cineva?

Pod: …și le-am făcut niște chestii cu limba…

Bronn: Vertical sau orizontal?

Tyrion: Sucit? Învârtit? În adâncime sau pe margini? Agitat sau amestecat?

Pod: …diagonal în sus…

Tyrion și Bronn cu gurile căscate: …Oaleeeeiii…. În sus?

Pod: … de jos în sus…

Tyrion: Fabulos…

Bronn: Magnific…

Tyrion: Visceral…

Pod: … și de la dreapta la stânga…

Bronn: Copulativ, Nominativ, Predicativ…

Tyrion: …inovativ de-a dreptul!

Bronn: Gerontofilic!

Tyrion: Stai așa! A cui dreaptă?

Pod: A mea. Cum mă uitam.

Tyrion: …și când te gândești c-am stat atâta vreme acolo jos, și nu mi-a dat prin gând așa ceva…

Bronn: Exhaustiv!

Tyrion: Băi, închide naiba dicționarul ăla că mă enervezi!

-SFÂRȘIT-

Holy shit, mi s-a desfăcut mâna!

Holy shit, mi s-a desfăcut mâna!

P.S.: Nota 10 lui Ser Brynden pentru faza cu barca, a fost probabil una din cele mai șmechere scene ale sezonului. 🙂 Până acum. Tyrion în capul mesei se bate bine de tot cu ea.

Valar Morghulis!

Advertisements

22 thoughts on “Game of Thrones – 3×03 “Walk of Punishment”

 1. ali_me says:

  Vezi episodul si apoi comentam si intrebam, dar daca ai citit comentarile dupa tvblog, deja stii tot episodul :)))

 2. Indru says:

  Nu-i fază, c-am citit cărțile, puteți să comentați ce vreți. :)))

 3. ali_me says:

  Stannis avea copii?

 4. marius says:

  Ser Brynden Tully aka The Blackfish steals the show. Faza de la inmormantare este epica si fata lui spune totul: Give me that bow boy; nici macar nu s-a uitat sa vada daca sageata a aterizat unde trebuia; ce poti cere mai mult de atat? Cu siguranta poti cere ca viitoarea prietena/sotie sa fie experta in nodul meerenez :d

 5. McGrumpy says:

  Mie imi place actorul care il interpreteaza pe Kraznys mo Nakloz (vanzatorul de Unsulliezi), posibil si datorita faptului ca Valyriana vorbita este destul de epica 😀

  • marius says:

   Valyriana este limba periculoasa mai ales daca ” tarfa din Westeros ” are urechi de auzit; Pt. mine faza cheie a fost cand se vaitau k femeile Jorah si cu Ser Barristan ca a dat dragonul la schimb si nus mai ce si Dany practic a zis : I’ve made him an offer he can’t refuse.

 6. milkman12 says:

  Salutare tuturor!
  Odata cu regulamentul privind comentariile am zis sa-mi mut baza aici, avand in vedere ca sunt la a patra carte cu cititul. Asadar, sa-mi las si eu impresiile:
  1. Cel putin cu Theon, serialul o cam ia pe aratura, dar nu ma pronunt pana nu vad cum o sa decurga si se va dezvolta intriga.
  2. Au fost foarte amuzante scenele cu Tyrion, Bronn si Podd. Tare din partea lui Tyrion sa vrea sa ia lectii de la un invatacel :D. Iar cu scaunul…
  3. In carti se explica faptul ca prin acel atac al lui Edmure Tully, Tywin Lannister si-a dat seama unde sunt trupele inamice, astfel putandu-se regrupa si sa vina in apararea Debarcaderului Regelui, asediat de trupele lui Stannis Baratheon. Ma intreb daca in serial se va face vreo referire la asta.
  4. Ma oftica faptul ca in scenele cu Jaime nu apar si motivele acestuia care au condus la uciderea lui Aerys Targaryen, ecestea fiind expuse pana la faza capturarii de Vargo Hoat. Era un pic cam greu, in carte fiind spuse din perspectiva lui, gandindu-se la ele. Citindu-le, acest personaj a primit un mare ,,like” din partea mea,
  5. Faza cand i-au taiat mana am citit-o de vreo trei, nevenindu-mi sa cred; doar alte doua scene s-au mai bucurat de acest privilegiu.
  6. Ecranizarea scenelor, a celor care apar in carte in special, a fost la inaltime, aducandu-mi inca o data aminte de ce este serialul meu preferat la ora actuala. La tot asa episoade!

  @Indru: am vazut ca pe tvblog.ro te poti loga cu contul de wordpress, dar mie imi da eroare, desi detaliile de autentificare sunt corecte. Ai idee de ce si cum pot remedia?

  • Indru says:

   TvBlog folosește WordPress.ORG, aici folosim WordPress.COM. Eu mă loghez cu conturi diferite, dar ambele sunt legate de aceeași adresă de mail. Și de același cont de Gravatar, de-aia îmi apare același avatar.

   LE: Ah, și am uitat, fazele cu Theon sunt din a cincea carte. 🙂 SPOILER! 😀

 7. paul1cawinchester says:

  My name is Reek…it rhymes with sneak

  • Indru says:

   Also sick, pick, rick, dick, lick, cheek, peek, peak, seek etc. :))

  • raiden07 says:

   Prima data zice “My name is Reek, it rhymes with leek”. 🙂

   @Indru: eu stiam dinainte ca Theon e Reek, dar daca esti atent la primul capitol al lui Reek poti sa-ti dai seama ca e Theon. Sunt multe indicii: ii cunoaste pe Little Walder si Big Walder, pe Arya(ii zice chiar Arya Underfoot, deci o stia din Winterfell), zice ca ar putea pune o armata de ironborn pe urmele lui Ramsay, vorbeste despre cum Ramsay ii jupuia pielea de pe degete, chestie care stim ca i s-a intamplat lui Theon din cartea a 3-a. Intr-un dialog intre Robb Stark si Roose Bolton, Roose ii dovedeste lui Robb ca il are pe Theon prizonier la Dreadfort aratandu-i pielea de pe degetul mic al lui Theon.

   • Indru says:

    Între Robb Stark și Roose Bolton? În cartea a 5-a? Ești sigur?

    LE: Ah, acuma văd, ziceai de a 3-a. Păi eu le-am citit la câțiva ani distanță (vreo 4 minim) deci nu-mi mai aduceam aminte detalii de genul ăsta. :))

    • raiden07 says:

     E uimitor cum tin minte unele chestii, dar cu greu imi aduc aminte ce s-a intamplat in ultimele capitole ale lui Daenarys din A Storm of Swords. La fel e si cu Jon Snow.

     Faza cu dialogul dintre Robb si Roose si degetul jupuit e posibil sa o vedem si in serial.

     • mcgrumpy1 says:

      Posibil pentru ca nu esti atras de Dany si Jon? Acelasi lucru mi se intampla si mie cu Davos de exemplu (el ca personaj e ok insa nu imi place de Stannis asa ca tind sa uit evenimentele ce tin de el repede).
      Pe cand daca ma intrebi de Dany sau Aria, rar se intampla sa uit vreun amanunt… 🙂

      • mcgrumpy1 says:

       Indru, e posibil ca si noi muritorii de rand sa ne putem edita comentariile? 😀
       Am vazut ca tu ai facut asta, insa eu nu gasesc inca modalitatea.

      • raiden07 says:

       @mcgrumpy1: e posibil sa ai dreptate. Daenarys(vezi, nici macar nu-i zic Dany) nu e printre personajele mele favorite. Sunt cam indiferent in legatura cu ea. Mi se pare ca anumite capitole ale ei sunt foarte interesante si altele deloc.

  • marius says:

   I’m not him, I’m not the turncloak, he died at Winterfell. My name is Reek, It rhymes with freak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 191 other followers

Altex – Oferte

Categories

Blog Stats

 • 32,259 hits
%d bloggers like this: